SHABES er et firma med kerneværdier

Vi vil producere miljøvenligt og under ordnede forhold. Vi vil aldrig ophøre med at innovere på vores styles, og vi arbejder konstant på nye og bæredygtige tiltag.

Som i ved, er visionen med SHABES at lave verdens bedste shapewear.

Vi får ofte på spørgsmålet: ”Hvordan og hvorfor har to drenge tænkt sig at gøre det?”
første blogindlæg besvarede jeg ”hvorfor” og dedikerer derfor dette indlæg til at forklare ”hvordan”. 

For det første er det ikke en dag til dag opgave. At lave shapewear er en kærlighedserklæring. For det ER kompliceret, og man skal ville det.

For det andet opstod SHABES, som så mange andre gode ideer, i en irritation over manglende gode produkter på markedet. Der var en mangel.

Det var vigtigt, at vi fra start tænkte i innovative baner, for ellers ville det jo blot ende som alt det andet, der findes derude. Så det gjorde vi.

SHABES skulle forbindes med kvalitet, og det blev en drivkraft for os.

Vi kender det alle sammen… og vi bliver bombarderet med det i hverdagen: organiske småkager, økologisk honning, bæredygtig forsendelse, miljøvenlige smykker, klimakompenseret transport og listen er lang. Sandheden er, at det nogen gange kan være svært at finde hoved og hale i, hvor bæredygtigt det helt præcist er, hvordan det defineres og hvorfor.

Det var aldrig på tale, om hvorvidt vi skulle være bæredygtige eller ej. Det skulle vi. Og det skulle være nemt for forbrugeren at få svar på spørgsmålene ovenfor som, HVOR bæredygtigt er det, HVORDAN og HVORFOR.
I SHABES arbejder vi aktivt på, at maximere vores grønne aftryk. Derfor valgte vi, at arbejde med en grøn fabrik i Europa, som får en stor del af deres energi til produktion fra egne solceller. Faktisk helt op til 80%. Alt bliver produceret under ordnede europæiske forhold og ligesom os, arbejder de hele tiden på at blive bedre for miljøet. Eksempelvis ved at implementere flere genanvendelige tekstiler og udskifte de 100% syntetiske med disse.

Vores nylon med certifikatet ’Eco-Care’ sparer 55% af den energi og 80,5% af den mængde vand, der normalt bruges under produktion af tekstiler. Vi bruger ingen polyester og vores bæredygtige nylon udgør hele 40% af vores shapewear.

 

 

På nuværende tidspunkt er der desværre ikke opfundet bæredygtigt tekstil på niveau med Lycra Beauty, som er en ny, og meget effektiv, fiber fra USA. Lycra Beauty er det primære materiale, der giver SHABES shapewear den opstrammende egenskab.

Man kunne godt anvende bæredygtigt elastan, men det ville være på bekostning af funktionaliteten. Bæredygtigt elastan kan ikke strække sig på niveau med Lycra Beauty og derudover knækker det lettere. Det gør det mindre bæredytigt, da det mest bæredygtige tøj man kan have, er det, man kan bruge igen og igen uden at skulle købe nyt.

SHABES er ikke fast fashion. Vi et firma med kerneværdier. Vi vil producere miljøvenligt og under ordnede forhold. Vi vil aldrig ophøre med at innovere på vores styles, og vi arbejder konstant på nye og bæredygtige tiltag.

Vores udvikling af første kollektion, SHABES YOUR CONFIDENCE, tog os lidt under to år at gennemføre. Den bedste del af rejsen var uden tvivl, da vi fik produceret vores første prototyper. Det var en milepæl og løftede gejsten på hele holdet. Nu var det virkeligt.
Vi havde testpersoner og samarbejdspartnere i tøjet i flere uger for virkelig at gå i dybden med konstrueringen, og der blev korrigeret og syet og korrigeret igen - og i dag, to år klogere, står vi med et færdigt produkt.

Vi screener konstant markedet for nye bæredygtige materialer, der matcher den funktionalitet, vi har i dag og heldigvis, sidder der hver dag nogle af verdens bedste hjerner i branchen og arbejder på, at få tekstiler som elastan gjort bæredygtige uden, de mister effekt.
Vi arbejder i hvert fald på, at vi indenfor en meget overskuelig fremtid har en løsning, og så vil SHABES være de første til at implementere det.

Tusind tak for, at I læste med.

Kærlig hilsen, 
Hector Brøgger, CEO